Verslag Dag van de Landbouw 2022

Na een beetje bekomen en een beetje opruimen, zijn we vooral héél erg aan het nagenieten van een prachtige dag met jullie allemaal samen! Eerst en vooral: een welgemeende merci gaat uit naar onze helpende handen, vrienden, familie, de super-enthousiaste gidsen,… Iedereen was enthousiast en zonder jullie zou dat ons niet gelukt zijn.

We begonnen de dag met de officiële openingsreceptie van dag van de Landbouw. Enkele speeches en een kleine verwelkoming van onze kant later, mochten we minister Jo Brouns en Boerenbond-voorzitter Lode Ceyssens mee nemen op rondleiding op de Jerseyhoeve. Toch wel speciaal, die camera’s overal!

De weergoden waren ons gelukkig goedgezind (na enkele 100-en schietgebedjes mocht dat wel) en we konden de dag zonder regen doorkomen. Dorstig en hongerig weer was het blijkbaar wel, want de Jersey-burgers en Goldfinger-streekbiertjes gingen vlot over de toonbank. Eén passant durfde over de burgers zelfs schrijven: “Overheerlijke hamburgers, to perfection sappig gebakken, correct getoaste broodjes, kraakverse sla en een héérlijk sausje!” Goed gedaan, Hans-de-bbq-man!

Wie een drankje haalde aan de toog of aan tafel werd bediend met een frisse pint, kon rekenen op vriendelijke KSA- en Scouts-leden die (voor één keer samen) de toog bemanden. Ook op de parking zorgde een bende van hun jongelingen voor de signalisatie. Gezien de parking een beetje voller stond dan we gedacht hadden, was dat geen overbodige luxe.. Welverdiend dus, dat de opbrengsten van de bar in hun kas terecht komen.

Wie wilde, kon kiezen voor een begeleide toer met één van onze gidsen. Van héél veel mensen kregen we te horen dat ze veel bijgeleerd hebben en de gidsen dit allemaal met veel enthousiasme gebracht hebben. Dikke pluim voor de gidsen!
Ook knuffelen met Odette (de koe, niet het meisje!), was een groot succes! Heel veel kindjes vonden het gek dat de koe ‘zo warm’ was.

Eén ding was zeker, jullie bleven niet op jullie honger. Veel mensen zagen het wel zitten om thuis ook nog eens te kunnen proeven van een Jersey-lekkernijtje en namen een ‘proefpakketje’ mee. Daarvoor hadden we ons team van top-jobstudenten en schoonzus voorzien die hun taak zéér serieus namen. Ik denk dat daar nog een ferme teamactiviteit mét etentje zal moeten tegenover staan…

Meer dan 250 kindjes brachten op dag van de landbouw een prachtige tekening binnen. Ze ruilden ze stuk voor stuk met een grote smile in voor een goodiebag. Ook ter plekke kon er nog gekleurd worden.

Bedankt aan alle bezoekers, jong en oud, die bij ons langs zijn geweest op dag van de Landbouw.
Wij waren super trots om jullie te kunnen tonen waar wij elke dag mee bezig zijn. Hopelijk hebben jullie er ook zo veel van genoten. En wie weet, is het nog eens voor herhaling vatbaar… 😉

Groetjes!
Steffie, Bruno en team Jerseyhoeve!

6 Comments on “Verslag Dag van de Landbouw 2022”

 • martine de ruyver

  says:

  wel verdiende erkenning voor jullie super werk….

 • Jan Halewyck

  says:

  Bedankt om de handschoen op te nemen! Super gedaan!

 • Tom

  says:

  Fantastische dag, jullie hebben dit echt perfect georganiseerd!

 • Dirk Devreese

  says:

  Bij ons op ´t Geysenhof is het net zo verlopen. Dankzij de hulp van vele vrienden en vrijwilligers, landelijke gildebestuur, ferm en de bestuursleden van de melkveehouders is de dag zeer vlot verlopen! Zeer veel bezoekers konden kennis maken met onze dagdagelijkse passie ! Dankjewel aan alle helpers en bezoekers! Dirk en Lut

 • JeanPierre Goyvaerts

  says:

  Wij waren op WE @ Nieuwpoort en kwamen per toeval te weten dat het dag vd landbouw was. Ff gegoogld en zo bij jullie terechtgekomen..maar wat een leuke verrassing was dit voor ons, wij stadsmensen.
  Het gidsen was héél verrijkend.. goede uitleg gekregen.
  Jullie koetjes zijn ‘mignon’.
  hartbrekend, ontroerend mooi 😁.

  Na ‘t gidsen hebben we dan een SUPERlekkere burger gegeten, gewoon topmeat.
  Dan was de tijd gekomen om stilaan af te zakken, maar ff langs jullie verkoopspunt langs gegaan, en dan ja, moesten we onze frigobox ( gelukkig hadden we die meegenomen omwille van mijn voorgevoel ) ff vullen.
  Alles wat werd gekocht is ondertss gedegusteerd. En, eerlijk waar. Jullie hebben topproducten.
  Met heel plezier maak ik nu graag promo over jullie, en wanneer de kans zich voordoet, kom ik langs om jullie producten aan te schaffen !

  • steffie

   says:

   Wauw Jean Pierre, wat een prachtig berichtje, dankjewel !! We staken er heel wat werk in, dan is dit het mooiste compliment.

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.